Zorg na de zwangerschap

Zorg na de zwangerschap is erg belangrijk voor de moeder. Vrouwen wordt over het algemeen geadviseerd om thuis te blijven om het lichaam zichzelf te laten genezen. Thuis worden uw behoeften verzorgd door uw familie en naaste familieleden. Het wordt aangeraden om minimaal 6 weken na de bevalling thuis te blijven. Je moet je lichaam deze tijd geven om te herstellen en te herstellen. Werkende moeders hebben het moeilijk deze tijd te vinden. Daarom is het noodzakelijk om zwangerschapsverlof met deze tijden in gedachten te houden.

Waarom wordt er zorg verleend?

Na de zwangerschap krijgt de moeder de volgende zorg:
Detecteer elke vorm van infectie of bloeding

Vermindert de kans op baby-infectie of ziekte.

Het geeft een beter begrip van voeding, ouderschap, borstvoeding en andere noodzakelijke richtlijnen met betrekking tot de zorg voor jezelf en je baby.

Overleg over gezinsplanning

Let ook op de navelstreng. Je baby werd in de baarmoeder gevoed via de navelstreng. Dit koord verandert na het afkalven in een paarsblauw stompje. De stronk, ongeveer een centimeter of een centimeter lang, duurt bijna twee tot acht weken om te drogen en eraf te vallen. We moeten infectie op deze stomp voorkomen. Het gebied moet altijd droog en schoon worden gehouden. Gedurende deze tijd zijn er alleen sponsbaden beschikbaar. Als de stronk droogt, valt hij er vanzelf af en geneest de plek vanzelf. Raadpleeg uw arts als u bloedingen of pusvorming in het gebied vermoedt. Dit kan komen door een infectie.

depressie

Sommige vrouwen ervaren na de bevalling een depressie. Deze depressieve toestand maakt vrouwen verdrietig en humeurig. Ze zijn graag alleen en vinden het gezelschap van mensen vervelend. Sommige vrouwen ervaren een combinatie van depressie, angst en angst. Ze beschouwen zichzelf als een last voor hun gezin en verwaarlozen hun werk. Ze tonen nergens interesse in en dit kan ook een negatieve invloed hebben op hun zorg voor de baby.

Een ander veel voorkomend symptoom na de zwangerschap bij mamaverzorging is de babyblues. Deze tekenen zijn al 4-5 dagen na levering zichtbaar. Deze vrouwen zijn prikkelbaar, ongeduldig, rusteloos, lijden aan slapeloosheid, vermoeidheid, voelen zich neerslachtig, verdrietig, huilen zonder reden en verliezen de focus op alles om hen heen. Babyblues duurt elke dag een paar uur en kan van 10 dagen tot enkele maanden aanhouden. Als het te lang duurt, is het raadzaam om een arts te raadplegen.

Moeders kunnen deze symptomen verlichten door:

praat met mensen om je heen
Naar muziek aan het luisteren
activiteiten doen die ze leuk vinden
zit nooit alleen
Ik probeer in alles positief te denken
zorg voor een smiley

De zorg voor vrouwen na de zwangerschap zorgt voor een gezonde moeder en een gezonde baby. Er zal veel vreugde en geluk in uw huis zijn. Als u symptomen vermoedt, stel het dan niet uit. Let op voordat het probleem erger wordt. Maak je geest vrij van negatieve gedachten en je zult het leven op een mooie manier zien.

Raar maar waar, sommige vrouwen hebben speciale aandacht nodig na de zwangerschap. Over het algemeen is zorg na de zwangerschap belangrijk voor de gezondheid van u en uw baby. Maar soms krijgen vrouwen depressies of de babyblues. Zulke vrouwen moeten met tedere liefde en zorg worden behandeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *