Redenen waarom je zou moeten beginnen met het eten van guaves

 

Alle soorten fruit kunnen de gezondheid van uw lichaam verbeteren en uw levensduur verlengen. Er zijn echter bepaalde soorten fruit die gewoon beter zijn dan andere. Deze vruchten zijn normaal gesproken exotisch van aard en zitten boordevol met allerlei soorten vitamines en mineralen die je niet aantreft in je dagelijkse boodschappen. Eén in het bijzonder wordt guave genoemd. Het zijn dit soort vruchten die natuurgeneeskundige artsen hun patiënten aanbevelen om te consumeren.

Deze geweldige vrucht komt uit de Myrtle-familie en is erg lekker. Je vindt het in Zuid- en Midden-Amerika en zelfs in Florida. Ze zijn er in verschillende kleuren, waaronder wit, roze of lichtgroen. Ze zijn rond en soms ovaal van vorm met bruine eetbare zaden erin. De smaak wordt beschreven als scherp of zoet, afhankelijk van de rijpheid. De vruchten waarmee het vaak wordt vergeleken, zijn aardbeien en peren.

Guaves kunnen worden gegeten in desserts, smoothies, sauzen en zelfs hartige gerechten. Houd er rekening mee dat het het beste is om deze vrucht vers te consumeren om de maximale voedingsstoffen en voordelen te verkrijgen. U kunt een natuurgeneeskundige arts raadplegen om te leren hoe u dit en andere gezonde voedingsmiddelen in uw dagelijkse voeding kunt opnemen.

Hier is een snel overzicht van de belangrijkste voordelen die de guavefruit biedt.

Geef je immuunsysteem een boost

Het hebben van een uitstekende immuniteit is cruciaal om verkoudheid, griep en andere virale ziekten op afstand te houden. In elke kop guave die je consumeert, krijg je 21 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A, 20 procent kalium en foliumzuur. Wat eigenlijk indrukwekkend is, is het vitamine C-gehalte, dat 628 procent per portie levert.

Vitamine C is een versterker van het immuunsysteem en is ook geweldig voor de gezondheid van de hersenen. Als je dit eet tijdens de zwangerschap, kun je er ook voor zorgen dat je ongeboren kind een gezond zenuwstelsel heeft.

Verbeter uw spijsvertering

Guava heeft veel vezels, wat essentieel is om uw voedsel snel en effectief te verteren. Dit is essentieel voor het opruimen van uw dikke darm, wat op zijn beurt helpt om darmkanker te voorkomen. Een andere optie zou zijn om chelatietherapie te laten vormen, die zal helpen om opgebouwde gifstoffen uit uw lichaam te verwijderen. Ozontherapie is ook beschikbaar in natuurgeneeskundige centra, die kunnen worden gebruikt voor de behandeling van verschillende soorten kanker.

In het verleden zijn guaves gebruikt om symptomen van dysenterie en diarree te behandelen. Degenen die te maken hebben met constipatie, kunnen guaves vinden om de verstopping te helpen verwijderen. Het zijn de zaden die werken als een laxeermiddel.

Verlaag de bloeddruk en bevorder de gezondheid van het hart

Regelmatig benefits of guava leaves sexually consumeren kan helpen voorkomen dat uw bloed dikker wordt, wat kan leiden tot hoge bloeddruk en mogelijke hartproblemen, zoals een hartaanval en beroerte. Als je al met deze aandoeningen te maken hebt, kan guave helpen om ze te verbeteren. Er is een studie uitgevoerd met 120 deelnemers met hoge bloeddruk. Ze kregen allemaal guave voor elke maaltijd gedurende 12 weken. Aan het einde van de proef waren al hun bloeddrukwaarden gedaald.

Verlaag uw bloedsuikerspiegel

Ten slotte kan de consumptie van guave helpen om uw bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen. De vezels in guave zijn verantwoordelijk voor het reguleren van de glucose- en insulinespiegels. Er is een klinische studie uitgevoerd waaruit bleek dat het drinken van thee gemaakt van guavebladeren bij 19 deelnemers hielp om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Dit effect hield tot twee uur aan.

Verdere tests werden uitgevoerd door dezelfde Japanse onderzoekers, met 20 deelnemers met diabetes type 2. De resultaten toonden aan dat wanneer de guavebladthee na het eten werd gedronken, de bloedsuikerspiegel met meer dan 10 procent daalde.

Natuurgeneeskundige artsen hebben patiënten met tal van verschillende aandoeningen bijgestaan. Ze bieden allerlei soorten diensten, waaronder het aanleren van veranderingen in levensstijl, het bieden van ozon- en chelatietherapie en zelfs het aanbieden van hormoonvervanging. Raadpleeg vandaag nog een natuurgeneeskundige arts voor meer informatie over het verbeteren van uw dieet en levensstijl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *