Kwaliteit slapen! Waar je op slaapt, kan een groot verschil maken

 

Er wordt tegenwoordig ontzettend veel gepraat over de heilzame effecten van ‘goed’ slapen op onze gezondheid en ons algemeen welzijn. Er wordt vaak grapjes gemaakt dat van slaapgebrek nog nooit iemand is overleden en hoewel dit waar is, lijden sommige mensen zo erg als een direct gevolg van slaap van slechte kwaliteit dat ze vaak rondlopen als levende doden!

Een goede nachtrust zorgt er niet alleen voor dat we ons beter voelen en beter functioneren, maar het zorgt er ook voor dat we er goed uitzien. Ooit mensen horen zeggen: ‘Ik moet mijn schoonheidsslaapje krijgen’? Dit zijn niet zomaar woorden die uit een hoed zijn getrokken, want als u voldoende slaapt, vermijdt u die vreselijke gezwollen of bloeddoorlopen ogen, geen donkere kringen onder de ogen meer en die bleke, vervaagde teint behoort tot het verleden.

Het begrijpen van de echte voordelen van kwaliteitsslaap is een steeds evoluerend pad. Daarom zien we dat bedden- en beddengoedfabrikanten en moderne technologie er voortdurend naar streven om producten en meubels te produceren die helpen bij het slapen. Het is nu bekend dat waar we op slapen een enorm verschil maakt in de kwaliteit van de slaap die we elke nacht krijgen.

Slaapproblemen zijn er in vele gedaanten, en variëren van ‘s nachts niet uit kunnen komen tot wakker worden voordat je voldoende slaap hebt gehad, plus een hele reeks andere problemen, zowel mentaal als fysiek. Maar onrustige slapers zijn nu op zoek naar alternatieven voor medicijnen online apotheek zonder recept ervaringen en velen ontdekken nu dat ze hun problemen drastisch kunnen verminderen met producten als een traagschuimmatras, verstelbare bedden, donzen dekbedden en beddengoed van gans, dons of gans en dons.

Vroeger had ik een hekel aan naar bed gaan, in feite was het het enige deel van een dag waar ik echt niet naar uitkeek, omdat ik gewoon wist dat ik niet in slaap zou kunnen komen, en moe zijn was niet genoeg om stuur mij ook maar weg. Als ik uiteindelijk in een soort oppervlakkige slaap wegzakte, werd ik af en toe wakker en merkte ik dat ik lag te woelen, draaien en dromen in wat altijd een rusteloze nacht was. Zeggen dat ik de meeste dagen rusteloos, prikkelbaar en ontevreden rondliep, was een understatement.

Er werd gesuggereerd dat ik zou investeren in een traagschuimmatras, nieuwe kussens en ander beddengoed van hoge kwaliteit, en hoewel ik een beetje terughoudend was om dit te kopen zonder te weten of het zou helpen of niet, kan ik eerlijk zeggen dat het mijn leven heeft veranderd. Slapen is niet langer een pijn maar een plezier, en elke nacht als ik opstop, weet ik gewoon dat het een nacht van kwaliteitsslaap gaat worden. Wie had gedacht dat een verandering van beddengoed mijn probleem van slaapgebrek zou hebben opgelost, dat voor altijd bij me leek te zijn.

Er zijn veel oorzaken en oplossingen voor slaapproblemen en er is geen enkele oplossing voor iedereen, maar de nieuwste technologisch geavanceerde bedden en beddengoed kunnen zeker een grote bijdrage leveren aan het helpen van veel mensen met verschillende soorten slaapstoornissen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *